PRVÝ
ZVOLENSKÝ PIVOVAR

PRVÝ ZVOLENSKÝ PIVOVAR vznikol ako odpoveď na prianie poctivých pivkárov zo stredného Slovenska.

Zvolenčania zatúžili po nefalšovanom živom pive, preto sme sa rozhodli z oravských vrchov povolať legendárneho sládka Františka Hujíka s tajnou receptúrou Piva Vŕšky.

Takmer 2 roky príprav a tvrdej práce vyústili na vrchole leta 2020, kedy sme uvarili prvé zvolenské živé Pivo Vŕšky.

2012


Založenie Pivovaru Vŕšky

2015


Zlatá medaila pre Pivo Vŕšky

2018


Zahájenie prác na
Prvom Zvolenskom Pivovare

2020


Navarenie 1. zvolenského Piva Vŕšky a otvorenie pre verejnosť.

PRIESTORY A TECHNOLÓGIE NÁŠHO PIVOVARU

 

REŠTAURÁCIA

Parkovacom dome vo Zvolene si môžu praví labužníci každý deň vychutnať nie len 4 druhy nášho poctivého remeselného pivka, ale aj vybrať z chutného menu, ktoré denne pripravujeme.

SLÁDKOVIA
PRVÉHO ZVOLENSKÉHO PIVOVARU

Pivo Vŕšky je výsledkom 50-ročných skúseností majstra sládka Františeka Hujíka, jedného z najskúsenejších sládkov a dnes najstarším pracovne činným sládkom na Slovensku. Remeslu priučil aj svojho syna Viliama. 

Zoznámte sa s našimi sládkami, pre ktorých je dnes varenie piva životným poslaním.

HLAVNÝ MAJSTER SLÁDOK

František Hujík

K vareniu piva sa dostal ešte v minulom storočí a dnes je s takmer 50-ročnými skúsenosťami z pivovarníctva najstarším pracovne činným sládkom na Slovensku.

MAJSTER SLÁDOK

Viliam Hujík

Zástupca druhej generácie sládkov Piva Vŕšky sa k pivovarníctvu dostal zásluhou svojho otca. Remeslo aj vyštudoval a dnes sa venuje vareniu piva už 20-ty rok.

 

VIRTUÁLNA PREHLIADKA MATTERPORT